0.15 kg
Střimelský uherák je vysoce ceněný masný produkt, který vyniká svou jedinečnou kombinací vepřového a hovězího masa. Tento uherák je obohacen o přírodní koření, sacharózu a jedlou sůl, což mu dodává charakteristickou chuť, která osloví i ty největší gurmány. Díky pečlivě zvoleným surovinám a tradičnímu způsobu výroby na bukovém dřevě se jedná o produkt, který se vyhýbá moderním chemickým přísadám a zachovává si svůj autentický charakter. Absence polotovarů, konzervantů a barviv činí z tohoto uheráku nejen chutnou, ale i přírodní volbu pro milovníky poctivé uzeniny.
O původu
Střimelský uherák pochází z dílny Střimelické uzeniny, rodinné firmy, kterou založil Jiří Heřman. Jiří Heřman začal svou profesní dráhu v roce 1988 a své bohaté zkušenosti z různých masných provozů a kuchyní přetavil do vlastní výroby, kterou zahájil v roce 2014. Střimelická uzenina si zakládá na používání výhradně kvalitního masa, které Heřman osobně vybírá u prověřených dodavatelů. Firma je známá svým odhodláním vyrábět bez použití separátů a chemických přídavků, což odráží filozofii výrobce nabízet tradičně poctivé uzenářské výrobky.
Tipy do kuchyně
Střimelský uherák je ideální pro klasickou konzumaci na studeno s čerstvým chlebem a hořčicí. Může být také použit jako chutná součást obložených mís či jako doplněk do sendvičů. Pro neobvyklý zážitek z jeho chuti se doporučuje jeho použití při přípravě domácí pizzy, kde se uherák rozprostře na těsto místo tradičního salámu. Jeho výrazná chuť dokáže podtrhnout a obohatit celkový dojem z pokrmu, čímž nabídne novou dimenzi kulinářského zážitku.