0.15 kg
Střimelický švihák je delikatesa, která spojuje vepřové a hovězí maso s přírodním kořením, sacharózou, jedlou solí a dusitanovou solí s jódem. Tento masný výrobek vyniká svou jednoduchostí a autenticitou, díky absenci polotovarů a separátů. Střimelický švihák je výsledkem pečlivě vybraných surovin a tradičních postupů, které zahrnují uzení na bukovém dřevě. Tímto způsobem vzniká produkt, který osloví milovníky poctivých uzenin svou chutí a čistotou surovin.
O původu
Za tímto výrobkem stojí Střimelická uzenina, rodinná firma s bohatou historií a tradicí. Zakladatel Jiří Heřman, který začal svou kariéru jako řezník-uzenář v roce 1988, sbíral zkušenosti v různých masných provozech a kuchyních. V roce 2014 zahájil komerční výrobu, která se drží striktních zásad - používání pouze kvalitního masa od prověřených dodavatelů, vlastnoručně míchané koření a absence jakýchkoliv chemických přídavků. Tato filozofie zaručuje, že produkty Střimelické uzeniny jsou nejen chutné, ale také zdravé.
Tipy do kuchyně
Střimelický švihák je ideální k podávání jako chutný doplněk k pečivu, sýru nebo zeleninovým salátům. Lze ho také využít jako součást obložených mís či jako rychlé občerstvení při rodinných oslavách. Neobvyklým tipem na přípravu je jeho použití jako hlavní ingredience pro domácí pizzu. Stačí ho nakrájet na tenké plátky a přidat na těsto spolu s dalšími oblíbenými ingrediencemi, čímž dodáte tradičnímu pokrmu nový rozměr a chuť.