Rewater

Rewater
celá ČRčeská firmapřes 5 let na trhustřední a malé podnikyvelké podniky a řetězce

Články

7 tipů, jak šetřit vodu v gastro provozu
17. prosince 2025 · 3 minuty čtení
7 tipů, jak šetřit vodu v gastro provozu

Toaletu ve vašem podniku navštíví zhruba polovina hostů. Při každém mytí rukou běžně spotřebují přibližně 3-4 litry vody. Na mytí využijí jen část a zbytek proteče nemilosrdně rovnou do odpadu. K podobným ztrátám často dochází i v kuchyni nebo za barem vašeho podniku. Až 50 % vody se dá přitom v restauracích ušetřit. Prozkoumejte s námi, jak.

Udržitelnost se vyplácí: hotel Srní ušetří na vodě stovky tisíc ročně
17. prosince 2025 · 3 minuty čtení
Udržitelnost se vyplácí: hotel Srní ušetří na vodě stovky tisíc ročně

Všichni víme, jak je to s vodou v hotelu – je jí potřeba pořád a všude. Když vám jí ročně proteče za statisíce, počítá se každý litr. V hotelech Srní se rozhodli převzít nad vodou kontrolu a nechali si zpracovat vodní audit. Zkontrolovali jim každý kohoutek, sprchu i toaletu a našli místa, na kterých můžou v Srní nejvíc ušetřit. Která úsporná opatření jim doporučili a kolik s nimi ročně uspoří?

Gram šetří vodu. Už první měsíc po vodním auditu platí nižší účty
17. prosince 2025 · 3 minuty čtení
Gram šetří vodu. Už první měsíc po vodním auditu platí nižší účty

V Gramu si moc dobře uvědomují, že je voda cenný zdroj, kterým se zbytečně neplýtvá. Rozhodli se proto, že si nechají zpracovat vodní audit a získají doporučení, jak jí šetřit ještě víc. Po důkladném prozkoumání všech vodovodních kohoutků, sprch, potrubí a toalet, vyšlo najevo, že s úspornými opatřeními dokážou spotřebu vody stáhnout o 61 %. Jak probíhají první týdny po instalaci šetřičů a co na ně říkají hosté i personál?

Alternativy