Qerko

Qerko
celá ČRčeská firmapremiovkapřes 2 roky na trhustřední a malé podnikyvelké podniky a řetězce

Články

Lukáš z Qerko: Tržní standard se mění. Hosté dnes od restaurace čekají daleko víc
14. prosince 2025 · 3 minuty čtení
Lukáš z Qerko: Tržní standard se mění. Hosté dnes od restaurace čekají daleko víc

Vztah s hostem nekončí zaplaceným účtem. V tom má Lukáš Kovač, zakladatel a šéf Qerka, jasno. Aby se k vám hosté pravidelně vraceli, je potřeba o ně pečovat i ve chvíli, kdy zrovna nejsou u vás v podniku. A s tím chce Qerko restauratérům pomoct přes nově vznikající platformu. Jaké nástroje můžete už teď využít? A vyplatí se naskočit na vlnu QR kódů, i když to stojí trochu víc než platby přes terminál? O tom všem jsme si s Lukášem povídali.

Jak zvládat špičky? Nekažte si jméno kvůli návalu hostů
14. prosince 2025 · 3 minuty čtení
Jak zvládat špičky? Nekažte si jméno kvůli návalu hostů

Špičky zažívá každý podnik. Někdo v létě, někdo o svátcích a někdo přes obědy. Jedno mají společné. Když se na špičky dostatečně nepřipravíte, dost možná narazíte na problémy, jako: opožděný příjem objednávek od hostů, zmatky na place nebo v kuchyni, vystresovaný personál a nespokojení hosté. Vybrali jsme pro vás několik tipů, jak zvládnout nápor hostů bez větších zaškobrtnutí.