Zrovna tak jako v pražském Gramu, i ve Vnitroblocku se na odpadový audit a workshop o třídění odpadu těšili. Už předtím, než jsme k nim dorazili, totiž přemýšleli ekologicky. Používali už třeba REkelímky a REkrabičky, potřebovali ale v podniku nastavit lepší způsob třídění gastroodpadu.

Poté, co Kokoza dokončila odpadový audit, vyšlo najevo, že ve Vnitroblocku za týden vyprodukují až 300 kg odpadu. Z toho zhruba 105-140 kg zbytků. To je celkem 15,8 tun odpadu za rok, který se dá ještě využít.

Doporučení od Kokozy
- rozmístit koše do každé části provozu (bar, kavárna, cukrárna, restaurace, přípravna, myčka) podle toho, jaký typ odpadu na místě převažuje,
- jaké nádoby na bioodpad a gastroodpad si mají pořídit,
- koupit si zvlášť nádobu na sběr kávové sedliny a dál s ní v provozu pracovat,
- kam dál s nesnědenými porcemi jídla – padly tipy na Nesnězeno, Armádu spásy i Potravinové banky
- a výměnu venkovních košů.