10 ks
Zelí, pěstované na farmě Hany Součkové, je známé svou pevnou strukturou a bohatým obsahem vitamínů K a C. Tento tradiční druh zeleniny je nepostradatelný v mnoha kuchyních po celém světě. Víte, že zelí bylo již ve starověkém Římě používáno jako léčivá rostlina?
O původu
Farma leží v malebné polabské nížině nedaleko Kerska. Hana, která se ve svých 20 letech rozhodla opustit městský život v Praze, založila tuto farmu s důrazem na ekologické hospodaření bez chemických látek. Dnes zde pěstuje různé druhy zeleniny a bylinek s respektem k přírodním procesům.
Tipy do kuchyně
Zelí je všestrannou ingrediencí vhodnou do salátů i teplých jídel. Běžně se využívá například při přípravě kysaného zelí nebo dušených pokrmů. Zajímavým tipem může být přidání syrového nakrouhaného zelí do smoothie pro zvýšení nutriční hodnoty nápoje.