15 kg
Petržel je oblíbená bylinka s širokým využitím v kuchyni. Její listy jsou plné vitamínů a minerálů, což z ní činí ideální doplněk pro zdravou stravu. Mimo běžného použití v polévkách či omáčkách může být petržel také součástí zeleninových smoothies.
O původu
Na farmě umístěné v malebné polabské nížině nedaleko Kerska se Hana rozhodla následovat svou vášeň pro zemědělství. Po návratu z Prahy ve svých dvaceti letech založila úspěšnou farmu zaměřenou na ekologické pěstování zeleniny a bylinek bez použití chemických látek. Hana spolupracuje s místními komunitami a její práce odráží hluboký respekt k přírodním procesům.
Tipy do kuchyně
V gastronomii se petržel nejčastěji používá jako čerstvý posyp nebo součást pesta. Neobvyklým tipem je přidat jemně nasekané lístky do citronové zmrzliny, což jí dodá svěží bylinný nádech.