1 ks
Zelí pak choi je oblíbenou zeleninou asijské kuchyně, známé svými sytě zelenými listy a svěží chutí. Tato zelenina je bohatá na vitamíny A, C a K, což ji činí skvělým doplňkem zdravého jídelníčku. Věděli jste, že zelí pak choi bylo pěstováno již v 5. století v Číně?
O původu
V polabské nížině nedaleko Kerska se nachází farma Hany Součkové, která se rozhodla opustit městský život ve dvaceti letech a věnovat se zemědělství. Hana zde pěstuje různé druhy zeleniny pomocí udržitelných metod bez použití chemických látek. Její práce odráží hluboký respekt k přírodním procesům i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Pak choi lze běžně využít do stir-fry pokrmů nebo jako součást čerstvých salátů díky své jemné chuti a křupavosti stonků. Zkuste ho také naložit do pikantního kimchi - dodáte tak svému jídelníčku exotický nádech a zvýšíte nutriční hodnotu svého jídla.