1 ks
Čínské zelí je lehká a šťavnatá zelenina, která se vyznačuje jemně nasládlou chutí. Je bohaté na vitamín C a vlákninu, což z něj činí výborný doplněk zdravého jídelníčku. Věděli jste, že čínské zelí obsahuje také glukosinoláty, látky s potenciálními protirakovinnými účinky?
O původu
V klidném prostředí polabské nížiny blízko Kerska leží farma mladé Hany. Hana opustila městský život v Praze ve svých dvaceti letech a rozhodla se věnovat zemědělství pomocí ekologických metod bez chemických látek. Její práce odráží hluboký respekt k přírodním procesům i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Čínské zelí je oblíbenou ingrediencí do salátů nebo stir-fry pokrmů díky své svěžesti a lehké textuře. Neobvyklým způsobem použití je fermentace na kimchi, které dodává pikantnost a probiotické vlastnosti každému jídlu.