1 kg
Šalotka je drobná cibule s jemnou a sladkou chutí, která se často využívá v gastronomii pro svou schopnost zvýraznit chuť pokrmů. Její tenká slupka a měkká dužina usnadňují přípravu při vaření. Věděli jste, že šalotka obsahuje vyšší množství antioxidantů než běžná cibule?
O původu
V krásné polabské nížině nedaleko Kerska vznikla farma díky odhodlání mladé ženy Hany. Ve dvaceti letech se Hana rozhodla opustit městský život a věnovat se zemědělství na venkově. Pěstování různých druhů zeleniny zde probíhá pomocí udržitelných metod bez chemických látek, což odráží její hluboký respekt k přírodním procesům.
Tipy do kuchyně
Šalotku lze použít do mnoha pokrmů – od salátových dresingů po pečené maso či ryby. Neobvyklým tipem je přidat ji do domácího pesta spolu s bylinkami pro nečekanou chuťovou vrstvu.