1 ks
Hlávkový salát je základní surovinou mnoha kuchyní, známý svou svěžestí a jemnou chutí. Jeho listy jsou bohaté na vitamín K, který podporuje zdraví kostí a kardiovaskulárního systému. Zajímavostí je, že už v antických dobách byl považován za léčivou rostlinu.
O původu
Farma se nachází v malebné polabské nížině nedaleko Kerska a vznikla díky snaze mladé ženy Hany následovat své zemědělské sny. Hana opustila městský život ve dvaceti letech a založila farmu zaměřenou na ekologické metody hospodaření bez chemikálií. Její práce odráží hluboký respekt k přírodním procesům i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Salát hlávkový se běžně používá jako základ pro různé druhy salátů nebo jako čerstvý doplněk sendvičů. Neobvyklým tipem je přidat jemně nasekané listy do smoothie pro zvýšení nutriční hodnoty nápoje.