1 ks
Ředkvičky jsou menší, kulaté a mají výrazně červenou slupku s bílou dužinou. Tyto ředkvičky jsou známé svou mírně pálivou chutí a štiplavou vůní. Věděli jste, že ředkvička je bohatým zdrojem vitamínu C?
O původu
V polabské nížině nedaleko Kerska se nachází farma mladé ženy Hany, která opustila městský život v Praze ve svých dvaceti letech. Hana na farmě pěstuje různé druhy zeleniny a bylinek za použití metod šetrných k přírodě bez chemikálií. Její práce reflektuje hluboký respekt k přírodním procesům i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Nejlépe chutnají syrové, například samotné nebo na chlebu se sádlem. Mohou být také součástí salátů, kde je však třeba myslet na to, že pouští hodně vody. Pro neobvyklý zážitek zkuste ředkvičky grilovat – ztratí svou pikantnost a získají sladkost.