1 ks
Bílá ředkev je válcovitý kořen dosahující délky až 35 centimetrů. Její dužina se vyznačuje jemností, křupavostí a šťavnatostí s lehce štiplavou příchutí. Zajímavé je, že obsahuje vysoké množství vitamínu C, což z ní činí skvělý doplněk stravy pro posílení imunitního systému.
O původu
V polabské nížině nedaleko Kerska našla Hana své místo na farmě, kde opustila městský život v Praze ve dvaceti letech a rozhodla se věnovat ekologickému zemědělství. Pěstování různých druhů zeleniny a bylinek zde probíhá bez použití chemických látek pomocí udržitelných metod. Její práce odráží hluboký respekt k přírodním procesům i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Ředkev je výtečná syrová jako součást salátů nebo pomazánek. Skvělým tipem je její marinovaná verze, která bývá podávána k sushi. Ředkev lze také použít do teplých pokrmů jako stir-fry nebo ji nastrouhat do polévek.