1 ks
Ředkev je bílý válcovitý kořen dosahující délky až 35 centimetrů. Má jemnou, křupavou a šťavnatou dužinu s lehce štiplavým nádechem. Zajímavostí je, že tato zelenina obsahuje vysoké množství vitamínu C, což ji činí cenným doplňkem stravy pro posílení imunitního systému.
O původu
Farma situovaná v malebné polabské nížině nedaleko Kerska vznikla díky odhodlané mladé ženě Haně. Ve dvaceti letech opustila městský život v Praze a rozhodla se věnovat zemědělství na venkově. Pěstování různých druhů zeleniny zde probíhá pomocí udržitelných metod bez použití chemikálií, což odráží její hluboký respekt k přírodním procesům.
Tipy do kuchyně
Ředkev lze konzumovat syrovou, kdy nejlépe vynikne její chuť. Skvěle se hodí do salátů nebo pomazánek. Neobvyklým tipem je marinovaná nebo nakládaná ředkev, která často doprovází sushi.