Ovocné šťávy a džusy neodmyslitelně patří i k přípravě míchaných drinků. Přeskočme otřepanou klasiku, kterou je vodka s džusem a podívejme se na několik koktejlových inspirací, které překvapí jednoduchostí přípravy a v létě zaručeně osvěží.
Kromě následujících tipů zkusme také twisty na další oblíbené drinky, co třeba MRAŽENÉ JAHODOVÉ DAIQUIRY, MANGO MOJITO, ANANASOVÁ MARGARITA? V krátkosti se dá říci, že ovocné šťávy si skvěle rozumí s rumy pro přípravu TIKI koktejlů.
Jablečný džus vás překvapí v kombinaci s irskou whiskey nebo kořeněným rumem s tóny skořice, tomu říkáme „ŠTRŮDL“.
A jedno moudro na závěr, nikdy nešetřime ledem!
ZOMBIE
- 25 ml tmavého rumu
- 25 ml bílého rumu
- 50 ml limetkové šťávy Rauch Culinary
- 150 ml ananasového džusu Rauch
- 1 lžička grenadiny
- dílek pomeranče
Rumy a ovocné šťávy nalijeme do šejkru naplněného ledem a silně protřepeme. Přecedíme do vysoké sklenice naplněné ledem a poté pomalu přiléváme grenadinu. Na koktejlovou špejli napíchněme dílek pomeranče a koktejlovou třešeň. Dozdobit můžeme navíc snítkou máty.
LIQUID SUNSHINE
- 70 ml Rauch Cocos-Ananas
- 40 ml tmavého rumu
- 40 ml sody
- limeta
- máta
- ananas
Do sklenice plné ledu přidáme tmavý rum, následně džus Rauch Cocos-Ananas, vymáčkněme dílek limety, dolijeme sodou a zlehka promícháme. Zdobíme mátou a dílkem ananasu.
BLACK APPLE SPICED
- 40 ml Captain Morgan Black Spiced
- 100 ml jablečného džusu Rauch
- plátek jablka
Do sklenice s ledem přidejme Captain Morgan Black Spiced a dolijeme jablečným džusem Rauch, lehce promícháme, ozdobíme plátkem jablka a servírujeme.
MIMOSA
- 75 ml pomerančového džusu Rauch
- 75 ml prosecca nebo šampaňského
Do sklenice na sekt nalijeme nejprve prosecco. Sklenici držíme mírně nakloněnou a prosecco lijeme po skle. Dolijeme dobře vychlazeným pomerančovým džusem Rauch.
Alternativa: BELLINI (50ml broskvového džusu Rauch a 100ml prosecca)