1 ks
Pórek je zelenina s dlouhými bílými stonky a jemnou, lehce pikantní chutí. Tento všestranný druh zeleniny je bohatý na vitamín K a obsahuje mnoho antioxidantů, které podporují zdraví. Zajímavostí o pórku je, že se jeho konzumace datuje až do starověkého Egypta, kde byl oblíbenou součástí jídelníčku.
O původu
Na farmě v polabské nížině nedaleko Kerska Hana opustila život ve městě a rozhodla se následovat svou vášeň pro zemědělství. Ve dvaceti letech se vrátila z Prahy na vesnici a založila úspěšnou farmu zaměřenou na ekologické metody hospodaření bez chemických látek. Její práce odráží hluboký respekt k přírodním procesům i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Pórek lze využít mnoha způsoby – od polévek po zapékané pokrmy. Skvěle doplňuje chuť bramborových gratinovaných jídel nebo francouzské cibulačky. Neobvyklým tipem může být přidání póru do smoothie pro osvěžující nádech.