0.1 kg
Tmavě zelené, nezkadeřené listy petržele jsou trojlaločné a poměrně velké, vyrůstající na silných řapících. Oproti kudrnce má tato odrůda intenzivnější chuť i vůni a nezanechává pocit lechtání na jazyku. Věděli jste, že petržel obsahuje vysoký podíl vitamínu K?
O původu
V malebné polabské nížině blízko Kerska se mladá žena Hana rozhodla opustit městský život v Praze ve svých dvaceti letech a založila farmu zaměřenou na ekologické pěstování. Díky jejímu hlubokému respektu k přírodě jsou zdejší produkty pěstovány bez použití chemických látek a s důrazem na udržitelnost.
Tipy do kuchyně
Petržel je oblíbená přísada do nádivky, polévek, pomazánek nebo omáček. Perfektně oživí chuť mletého masa či ovocných nápojů. Zkuste si připravit také domácí petrželový olej – stačí smíchat nasekané listy s olivovým olejem a nechat louhovat.