1 kg
Okurky salátové mají sytě zelené plody o délce 15–20 cm a téměř hladký povrch. Jejich struktura je více máslová než u běžných hadovek, což přidává na jejich atraktivitě. Vůně i chuť těchto okurek evokují letní dny a čerstvost.
O původu
V malebné polabské nížině nedaleko Kerska se nachází farma, kterou založila mladá žena Hana po návratu z městského života v Praze. Hana se zaměřuje na pěstování různých druhů zeleniny pomocí metod šetrných k přírodě, bez použití chemických látek. Její práce reflektuje hluboký respekt k přírodním procesům i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Osvěžující okurkový salát je klasika, ale zkuste také studenou okurkovou polévku nebo domácí limonádu pro horké letní dny. Tepelně upravené okurky můžete využít podobně jako cuketu – například v pečených pokrmech či nádivkách.