1 kg
Horský sýr vyzrálý 6-12 měsíců je autentický mléčný výrobek, který vyniká svou jedinečnou chutí a charakterem. Vyrábí se z pasterovaného mléka, mlékařských kultur, syřidla a soli, což mu propůjčuje vyváženou chuť s jemným nádechem oříšků a lehkou pikantností. Díky delšímu zrání si tento sýr uchovává pevnou strukturu a je vhodný k různorodému využití v kuchyni. Jeho zlatavá barva a přirozená kůra svědčí o pečlivém procesu zrání, který probíhá v kontrolovaných podmínkách.
O původu
Tento sýr pochází z Mlékárny Krasolesí, rodinné farmy situované v malebné obci Krasolesí na Pelhřimovsku. Farma je známá svým přístupem k tradičním chovatelským metodám a od roku 2004 se specializuje na chov anglonubijských koz. Zvířata zde žijí v otevřeném kozíně s celoročním přístupem do výběhu, což zajišťuje jejich přirozené chování a zdraví. Kozy jsou pravidelně voděny na pastvu, což se pozitivně odráží na kvalitě mléka a následně i na mléčných výrobcích, které Mlékárna Krasolesí produkuje. Produkty z této farmy jsou oblíbené nejen u běžných spotřebitelů, ale i v prestižních gastronomických zařízeních.
Tipy do kuchyně
Horský sýr vyzrálý 6-12 měsíců je všestranným produktem, který se hodí ke každodennímu použití. Lze ho servírovat na sýrových prkénkách, do salátů nebo jako doplněk k vínu. Jeho chuť se skvěle doplňuje s ovocem, ořechy nebo kvalitními uzeninami. Neobvyklý tip na přípravu zahrnuje použití tohoto sýra jako náplň do domácího chleba. Stačí přidat kousky sýra do těsta před pečením, což chlebu propůjčí jedinečnou chuť a zajímavou strukturu.