O značce

Targa, italský amaro inspirovaný slavnou automobilovou závodní historií Sicílie, přináší do míchaných drinků výraznou hořkosladkou chuť. Objevte recepty, které v sobě snoubí italskou tradici, moderní mixologii a jedinečnou chuť Targy, ať už jde o osvěžující aperitivy nebo elegantní koktejly pro speciální příležitosti. Připravte se na nevšední zážitek v každé skleničce.

Targa Cerda
- 1 ks Targa Tonica Originale
- 1 ks granátové jablko
- 30 ml brusinkového džusu
- mořská sůl nebo slaný roztok
- led
- citron na ozdobu
Do shakeru přidejte zrníčka granátového jablka a rozmačkejte je. Poté přidejte brusinkový džus a protřepejte. Sklenici naplňte ledem a přes sítko přelejte obsah shakeru. Zalijte tonikem Targa Tonica Originale. Chuť nyní vyvažte slaným roztokem nebo mořskou solí a promíchejte. Připravený koktejl ozdobte plátkem citronu.
Targa Campofelice
- 1 ks Targa Tonica Ginger
- 30 ml jablkového džusu
- máta
- zelené jablko na ozdobu
V shakeru promíchejte jablkový džus s mátou. Přes sítko přelijte do sklenice s ledovými kostkami a zalijte Targa Tonica Ginger. Znova zamíchejte. Na závěr přidejte čerstvé lístky máty a ozdobte zeleným jablkem.
Targa Caltavuturo
- 1 ks Targa Tonica Rosa
- 1 ks okurka
- 6 ks limetek
- 200 g třtinového cukru
- led
Nejprve si potřebujete připravit cordial - sirup z limetky a okurky. Je to však jednoduché: oloupejte okurku (slupky si nechte, budete je ještě potřebovat), nakrájejte ji na malé kousky a přidejte kůru z limetek. Zasypte třtinovým cukrem a nechte odstát v uzavřené nádobě alespoň hodinu. Pak (po hodně) odšťavte limetky a šťávu přidejte do cordialu. Potom míchejte, dokud se nerozpustí všechen cukr. Odloženou okurkovou slupkou „oblepte“ vnitřní stranu sklenice a naplňte ji ledem. Přidejte 20 ml cordialu a zalijte tonikem Targa Tonica Rosa. Ozdobte dvěma plátky limetky.
Targa Scillato
- 1 ks Targa Aranciata
- 30 ml mangového džusu
- 10 ml citronové šťávy
- led
- máta, pomeranč, třtinový cukr a skořice na ozdobu
Sklenici naplňte ledovými kostkami. Do shakeru nalijte mangový džus a citronovou šťávu. Zamíchejte. Následně přelijte do sklenice, zalijte Targou Aranciata a znovu promíchejte. Ozdobte mátou a kolečkem pomeranče, na kterém opatrně zkaramelizujte třtinový cukr se skořicí.













