0.1 kg
Máta se vyznačuje kopinatými, sytě zelenými listy s intenzivní mentolovou vůní. Listy se zmenšují směrem vzhůru po stonku. Zajímavostí je její vysoký obsah antioxidantů, které přispívají k celkovému zdraví.
O původu
V malebné krajině polabské nížiny nedaleko Kerska vznikla farma díky odhodlané mladé ženě Haně, která opustila městský život v Praze a ve dvaceti letech se vrátila na vesnici. Hana zde pěstuje různé druhy zeleniny a bylinek pomocí udržitelných metod bez použití chemikálií, čímž vyjadřuje hlubokou úctu k přírodě i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Máta je všestrannou ingrediencí do nápojů – osvěží v létě a zahřeje v zimních měsících. Skvěle doplňuje chuť jehněčího masa nebo tvarohových dezertů. Může být také netradičním oživením ovocných salátů či marmelád.