0.1 kg
Libeček je bylinka s výrazně zelenými, mohutnými listy trojčetně zpeřenými a ostře pilovitými okraji. Dutý stonek nese bohatou vůni, připomínající tradiční české Maggi koření. Málokdo ví, že libeček je také skvělým zdrojem vitamínu C.
O původu
Farma se nachází v krásné polabské nížině nedaleko Kerska a vznikla díky odhodlání mladé Hany, která se rozhodla opustit městský život a věnovat se zemědělství. Hana pěstuje širokou škálu zeleniny a bylinek pomocí udržitelných metod bez chemických prostředků. Její práce vyjadřuje hlubokou úctu k přírodě i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Libeček najde své využití především při ochucování nových brambor podávaných jen s máslem a solí nebo v různých polévkách místo petrželové či celerové natě. Neobvyklým způsobem použití může být příprava libečkového pesta smíchaného s piniovými oříšky pro nový kulinářský zážitek.