0.1 kg
Výrazně aromatická bylinka s jemnými, jasně zelenými lístky a silně kořenitou chutí. Ke konci vegetace tvoří drobné žluté kvítky v okolících a dutý stonek mohutní. Zajímavostí je, že kopr obsahuje vysoké množství vitamínu C, což jej činí nejen chutným, ale i zdravým doplňkem stravy.
O původu
Na farmě situované v polabské nížině nedaleko Kerska se Hana rozhodla následovat svou vášeň pro zemědělství a ve dvaceti letech opustila město. Dnes pěstuje různé druhy zeleniny a bylinek bez chemických látek pomocí udržitelných metod. Její práce odráží hluboký respekt k přírodě a místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Kopr je známou součástí nakládaných okurek či koprovky s vajíčkem. Pokud této omáčce nemůžete přijít na chuť, zkuste kopr jako doplněk k rybě nebo tvarohu. Neobvyklým tipem může být jeho přidání do zelného salátu nebo ukrajinských specialit.