1 ks
Modrá kedlubna je charakteristická svým sytě fialovým zabarvením a jemnou chutí. Tento druh zeleniny je oblíbený pro svůj vysoký obsah vitamínu C, což ho činí výborným doplňkem zdravé stravy. Zajímavostí je, že modrá barva pochází z antokyanů, které mají silné antioxidantní vlastnosti.
O původu
Farma se nachází v polabské nížině nedaleko Kerska a byla založena Hanou, která se rozhodla opustit městský život ve dvaceti letech a věnovat se zemědělství. Hana pěstuje různé druhy zeleniny za použití udržitelných metod bez chemických látek. Její práce odráží hluboký respekt k přírodním procesům i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Kedlubnu lze konzumovat syrovou nebo tepelně upravenou. Vyniká v salátech či jako součást pečených pokrmů. Neobvyklým tipem je přidat ji do smoothie pro zvýšení nutriční hodnoty a zajímavější chuťový profil.