1 kg
Cuketa je zelenina s jemně máslovou dužinou a lehce stravitelnou slupkou. Plody jsou čerstvé, pevné a sklizené v optimálním okamžiku. Květy cukety dosahují až 10 centimetrů, mají sytě žlutý odstín a mohou být využity jako dekorativní prvek na talíři.
O původu
V polabské nížině blízko Kerska se nachází farma, kterou vede Hana. Po návratu z městského života v Praze se ve svých dvaceti letech rozhodla zaměřit na zemědělství pomocí ekologických metod bez chemikálií. Její práce odráží hluboký respekt k přírodním procesům i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
Cuketu lze konzumovat syrovou, dušenou, pečenou nebo grilovanou. Zajímavým způsobem přípravy je použití cuketových plodů místo těstovin – podáváme je s bazalkovým pestem a sušenými rajčaty pro netradiční kulinářský zážitek.