1 ks
Brokolice se skládá z dutého stonku a nerozvinutých květních poupat, která tvoří sytě zelené růžičky. Syrová brokolice má charakteristické aroma brukvovitých rostlin, po uvaření získává máslovou texturu s lehkou křupavostí a nezaměnitelnou chuť. Zajímavostí je, že obsahuje vysoké množství vitamínu C.
O původu
Farma v polabské nížině nedaleko Kerska vznikla díky odvážnému snu mladé ženy Hany. Hana opustila městský život ve dvaceti letech, aby se věnovala ekologickému zemědělství bez použití chemických látek. Její práce na farmě reflektuje hluboký respekt k přírodě i místní komunitě.
Tipy do kuchyně
V kuchyni brokolici můžete využít mnoha způsoby - skvěle obohatí polévky, rizota či těstoviny. Vařená a osolená brokolice je výborným doplňkem svačinky nebo přílohou hlavního jídla. Neobvyklým tipem je zapékání brokolice s bramborem nebo jako součást slaného koláče.