0.1 kg
Bazalka se pyšní sytě zelenými, vypouklými listy a silně aromatickým charakterem. Její nasládlá vůně a jedinečná chuť dodají každému pokrmu nezaměnitelný nádech. Zajímavostí je, že bazalka obsahuje esenciální oleje, které mají protizánětlivé účinky.
O původu
V malebné polabské nížině nedaleko Kerska se nachází farma vedená mladou ženou Hanou. Ve svých dvaceti letech opustila městský život v Praze, aby následovala svou vášeň pro zemědělství. Hana zde pěstuje různé druhy zeleniny a bylinek pomocí udržitelných metod bez použití chemikálií.
Tipy do kuchyně
Bazalku můžete využít v široké škále receptů - od rajčatových salátů po italská jídla jako pesto či těstoviny. Skvěle doplní i ryby nebo mleté maso. Méně obvyklé využití? Přidejte čerstvé listy do domácích limonád pro osvěžující letní nápoj.