Tipy na zahřátí

30. srpna 2024·3 minuty čtení
5alt
Kofola

S příchodem podzimu venkovní teplota klesá a lidé dostávají chuť na teplé nápoje. Není divu, že v tomto období roste konzumace čajů a kávy, ale teplých drinků. A protože je podzim spojen také s vůní koření a sklizní jablek, hrušek a dýní, nechte se inspirovat našimi nápady a obohaťte svou nabídku o podzimní drinky. Vyzkoušejte třeba malinový dýchánek nebo punč, jehož součástí je Vinea.

Vinea Punč

  • Vinea Punč
  • 150 ml Vinea červená
  • 100 ml červeného vína
  • 15 ml Amaretto
  • plátek pomeranče, skořice celá, 2 hřebíčky 

Postup přípravy

Na trysce zahřejte Vineu spolu s vínem, hřebíčkem a skořicí. Je třeba nejprve jemně zpěnit a poté ji pomalu ohřívat. Do sklenice nalijte Amaretto a přidejte nakrájené plátky pomeranče. Následně zalijte zahřátou Vineu a můžete podávat.

Vinea Grog

  • 200 ml Vinea (bílá)
  • 50 ml rumu
  • 1 plátek citrónu
  • 1 skořicová tyčinka (na ozdobu)

Postup přípravy

Na trysce ohřejte Vineu společně se skořicí. Je nejprve zapotřebí jemně zpěnit a potom pomalu ohřívat. Do sklenice nalejte rum a přidejte plátky citrónu. Následneě zalejte ohřátou Vineu a můžete servírovat.

Vinea Nealko Červená

  • 200 ml Vinea (červená)
  • 1 plátek pomeranče
  • 1 plátek jablka
  • 1 skořice celá
  • 3 hřebíčky

Postup přípravy

Na trysce zahřejte Vinea spolu se skořicí a hřebíčkem. Je třeba nejprve jemně zpěnit a poté ji pomalu ohřívat. Do sklenice přidejte nakrájené plátky pomeranče a jablka. Následně zalijte zahřátou Vineu a můžete podávat.

Vinea Nealko Bílá

  • 200 ml Vinea (bílá)
  • 1 plátek pomeranče
  • 1 plátek citronu
  • 1 skořice celá
  • 3 hřebíčky

Postup přípravy

Na trysce zahřejete Vineu spolu se skořicí a hřebíčkem. Je třeba ji nejprve jemně zpěnit a poté ji pomalu ohřívat. Do sklenice přidejte nakrájené plátky pomeranče a citrónu. Následně zalijte zahřátou Vineou a můžete podávat.

Winter Red Elixír

  • 250 ml Červená Vinea
  • 1 sáček Leros čajový dýchánek Lípa & Zázvor
  • Kousek celé skořice, 2 hřebíčky
  • Na ozdobu hvězdička badyánu, plátek citrónu a plátek zázvoru

Postup přípravy

Na parní trysce si ohřejeme Červenou Vineu s kořením. Pomalu pustíme páru, aby Vinea nevypěnila a hned vypneme. Po spadnutí pěny (2s) můžeme ohřívat stejně jako klasické víno.

Do šálku si připravíme sáček LEROS Čajový dýchánek Lípa & Zázvor a kousek čerstvého zázvoru s plátkem citronu, zalijeme ohřátou Vineou a podáváme.

Levander Punč

  • 2 dcl Leros Levandulové zklidnění
  • 5 cl Jablečný džus
  • 4 cl Calvados (jablečná pálenka)
  • Plátek jablka + skořice

Postup přípravy

Připravíme silný nálev Leros Levandulové zklidnění, ve sklenici promícháme calvados a jablečný džus (barovou lžičkou). Slijeme dohromady Ozdobíme plátkem jablka posypaným mletou skořicí.

Christmas Breakfast

  • 1 sáček čaje Dilmah Earl Grey 
  • 8 cl Gin
  • 2 čajové lžičky Jahodového jamu
  • 3 čajové lžičky Citronové šťávy
  • Plátek citrónu, led

Postup přípravy

Rozstřihneme sáček čaje Dilmah Earl Grey, vysypeme do šejkru, přidáme gin, jam, citronovou šťávu a led. Společně protřepeme (20 vteřin) a přelijeme do sklenice. Ozdobíme plátkem citronu (nebo sušeného citronu).

Lemon Spirit

  • Černý čaj Dilmah Citron & Limeta
  • 4 cl Hruškovice
  • Med
  • Plátek hrušky

Postup přípravy

Připravíme sei Černý čaj Dilmah Citron & Limeta, přidáme čajovou lžičku medu, hruškovici a plátek hrušky (může být kompotovaná).

Zpět na Nápoje