Vinea Punč
- Vinea Punč
- 150 ml Vinea červená
- 100 ml červeného vína
- 15 ml Amaretto
- plátek pomeranče, skořice celá, 2 hřebíčky
Postup přípravy
Na trysce zahřejte Vineu spolu s vínem, hřebíčkem a skořicí. Je třeba nejprve jemně zpěnit a poté ji pomalu ohřívat. Do sklenice nalijte Amaretto a přidejte nakrájené plátky pomeranče. Následně zalijte zahřátou Vineu a můžete podávat.
Vinea Grog
- 200 ml Vinea (bílá)
- 50 ml rumu
- 1 plátek citrónu
- 1 skořicová tyčinka (na ozdobu)
Postup přípravy
Na trysce ohřejte Vineu společně se skořicí. Je nejprve zapotřebí jemně zpěnit a potom pomalu ohřívat. Do sklenice nalejte rum a přidejte plátky citrónu. Následneě zalejte ohřátou Vineu a můžete servírovat.
Vinea Nealko Červená
- 200 ml Vinea (červená)
- 1 plátek pomeranče
- 1 plátek jablka
- 1 skořice celá
- 3 hřebíčky
Postup přípravy
Na trysce zahřejte Vinea spolu se skořicí a hřebíčkem. Je třeba nejprve jemně zpěnit a poté ji pomalu ohřívat. Do sklenice přidejte nakrájené plátky pomeranče a jablka. Následně zalijte zahřátou Vineu a můžete podávat.
Vinea Nealko Bílá
- 200 ml Vinea (bílá)
- 1 plátek pomeranče
- 1 plátek citronu
- 1 skořice celá
- 3 hřebíčky
Postup přípravy
Na trysce zahřejete Vineu spolu se skořicí a hřebíčkem. Je třeba ji nejprve jemně zpěnit a poté ji pomalu ohřívat. Do sklenice přidejte nakrájené plátky pomeranče a citrónu. Následně zalijte zahřátou Vineou a můžete podávat.
Winter Red Elixír
- 250 ml Červená Vinea
- 1 sáček Leros čajový dýchánek Lípa & Zázvor
- Kousek celé skořice, 2 hřebíčky
- Na ozdobu hvězdička badyánu, plátek citrónu a plátek zázvoru
Postup přípravy
Na parní trysce si ohřejeme Červenou Vineu s kořením. Pomalu pustíme páru, aby Vinea nevypěnila a hned vypneme. Po spadnutí pěny (2s) můžeme ohřívat stejně jako klasické víno.
Do šálku si připravíme sáček LEROS Čajový dýchánek Lípa & Zázvor a kousek čerstvého zázvoru s plátkem citronu, zalijeme ohřátou Vineou a podáváme.
Levander Punč
- 2 dcl Leros Levandulové zklidnění
- 5 cl Jablečný džus
- 4 cl Calvados (jablečná pálenka)
- Plátek jablka + skořice
Postup přípravy
Připravíme silný nálev Leros Levandulové zklidnění, ve sklenici promícháme calvados a jablečný džus (barovou lžičkou). Slijeme dohromady Ozdobíme plátkem jablka posypaným mletou skořicí.
Christmas Breakfast
- 1 sáček čaje Dilmah Earl Grey
- 8 cl Gin
- 2 čajové lžičky Jahodového jamu
- 3 čajové lžičky Citronové šťávy
- Plátek citrónu, led
Postup přípravy
Rozstřihneme sáček čaje Dilmah Earl Grey, vysypeme do šejkru, přidáme gin, jam, citronovou šťávu a led. Společně protřepeme (20 vteřin) a přelijeme do sklenice. Ozdobíme plátkem citronu (nebo sušeného citronu).
Lemon Spirit
- Černý čaj Dilmah Citron & Limeta
- 4 cl Hruškovice
- Med
- Plátek hrušky
Postup přípravy
Připravíme sei Černý čaj Dilmah Citron & Limeta, přidáme čajovou lžičku medu, hruškovici a plátek hrušky (může být kompotovaná).